vineri, 16 septembrie 2011

Rezultatele concursului Pictează cu mine Peşti! + Participanţii!

Închei astăzi Concursul Pictează cu mine PEŞTI! oferindu-vă în dar şi-n grabă un ultim peştişor (cu siguranţă variantele de realizare a peştiştilor nu s-au epuizat) magnet care poate fi utilizat pe frigider, dar şi pe tabla magnetică a copilului. Modul de realizare este simplu: într-o formă de prăjitură peşte se toarnă pastă de ipsos, iar când se usucă se lipeşte magnetul şi se pictează cu acrilice.
Peşte magnet - pictură cu acrilic pe suport de ipsos


Regulamentul şi premiile concursului le găsiţi aici:
Câştigătorii din ţară  (chiar dacă au mai câştigat la alte concursuri) sunt rugaţi să trimită în termen de 7 zile pe emailul picturapentrucopii@gmail.com adresa de corespondenţă pentru expedierea premiilor. Câştigătorii din Iaşi îi voi contacta pe email pentru a stabili o întâlnire.
Diplomele de la ediţia trecută şi de la actuala vor pleca spre voi curând, nu am uitat de ele!

CLASAMENT:
Grupa de vârstă: 2,5 - 5 ani
Premiul I Dante Oprişanu - 12 peşti
Premiul II Rareş Matei Blănaru - 10 peşti
Premiul III Bianca Burlacu- 8 peşti
Premii prin tragere la sorţi:
Moraru Octavian şi Mihai Nistor

Grupa de vârstă: 2,5 - 5 ani
Premiul I Andrei Huţanu - 16 peşti
Premiul II Ioana Horeanu- 8 peşti
Premiul III Daria Horga- 2 peşti
Premii prin tragere la sorţi: Claudiu V. şi Vlad Hritcu
Premiul pentru cea mai bună lucrare inspirată de pe blog: Sonia Velicu 4 cărţi Fifi şi floricele (nr. 9, 10, 11 şi 12) - premiu reportat de la ediţia trecută
Premiul pentru cel mai activ comentator: simona
Premiul pentru cel mai original peştişor - cartea Figurine din hârtie. Motive de Crăciun. de la Editura Casa: îndrumătoarea celor trei participanţi din Craiova care au realizat peştii albaştri. - premiu reportat de la ediţia trecută

Participanţi
Grupa de vârstă 2,5  - 5 ani
Participant nr. 8
Gyorgy Andreea- 2,5 ani
Desen in contur dat

Participant nr. 7 - 8 peşti
Burlacu Bianca Elena - 4 ani, Bacău

"Pestele inimioara"
Materiale necesare: hartie colorata rosie, foarfeca, lipici, hartie alba
Se decupeaza o inima mai mare rosie si una mai mica. Inima mai mica rosie se intoarce pentru a reprezenta codita pestelui si se lipeste de inima mai mare. Se decupeaza o alta inimioara din hartie alba care va reprezenta aripioara pestelui.


" Vietati marine din plastilina"
Se pot modela pestisori, caracatite, stele de mare, caluti de mare, etc.

Pestele curcubeu
Materiale necesare: hartie alba, hartie colorata, foarfeca, lipici
Se decupeaza din hartie colorata solzisori. Se contureaza pe o coala de hartie alba un peste si apoi se lipesc solzisorii colorati.
Coloreaza pestisori celebri - desen cu carioca în contur dat
Coloreaza pestisori celebri - desen culori  în contur dat

"PESTELE PIRANHA"
Materiale necesare: o farfurie de plastic, foarfeca, carioci sau acuarele, o agrafa pentru hartie sau un capsator.
Se decupeaza un triunghi din farfuria de plastic si se prinde cu o agrafa sau se capseaza sub forma de codita de peste. Cu o foarfeca se fac dintii pestelui si cu acuarelele sau cariocile se deseneaza dungi dupa gustul fiecarui copil.

Pestele in apa
Materiale necesare: hartie colorata, foarfeca, lipici
Pe o coala de hartie albastră se lipeste un pestisor decupat dintr-o alta coala de hartie colorata, Se mai pot decupa si tot felul de ierburi sau plante marine ce pot fi lipite in jurul pestisorului.

"PESTE DIN CUBURI "
Materiale necesare: cuburi, lego-uri, etc.
Copii pot alcatui forma unui peste asezand cuburile colorate dupa preferinta.

Participant nr. 6 - 1 peşte
Maia Ioana, Iaşi - 2,5 ani
Peşte roz - desen pe asfalt cu cretă colorata
Participant nr. 5 - 12 peşti
Dante Oprişanu, 3 ani, Brăila
Ca pestii in apa - pestisori desenati in carioca de catre Dante, peste care au venit valurile de acuarela albastra.

Cum se procedeaza: O jumatate de coala de hartie se indoaie in doua, se deseneaza un oval ce va deveni capul de rata. Se decupeaza un romb dintr-o alta foaie, care va fi lipit in mijloc pe indoitura, pliat in jumatate. Se coloreaza totul , se creaza peisajul , totul in culori cerate. Devine astfel o felicitare simpla, usor de creat de catre cei mici.
Colaj din carton format din: un carton decupat sub forma de bol, un peste format din conturul manutei pe care Dante l-a decupat si lipit, cateva pietricele desenate pe fundul vasului;
Colaj cu pictura: pesti micuti decupati si presarati printre valuri create de copil cu acuarela;
Craft din carton: am decupat forma de peste, capul si aripioara din carton de diferite texturi si culori, pe care copilul le-a lipit obtinand un peste "ca din acvariu" , dupa exprimarea lui;
Acvariu din carton cu pesti si animale marine: acvariu obtinut dintr-o cutie de carton pe care a aplicat prin lipire hartie grofata pentru valuri, pesti din tub de hartie igienica, o caracatita (pictate de el) precum si pietricele pictate si alte accesorii pentru acvariu;
Pesti stralucitori pe fond negru: cu ajutorul creioanelor cerate de diferite culori se formeaza patrate care se acopera cu acuarela de culoare inchisa (Dante a ales negru - ceea ce a fost foarte bine pentru contrast). Dupa uscare se zgarie usor acuarela cu ajutorul unei cozi de pensula, astfel incat sa apara formele dorite.
Felicitare pop-up simpla : se deseneaza un peste iar codita si aripioara se lipesc pe indoiturile triunghiulare, conform tehnicilor pop-up.   Copilul a pictat pestisorii asa cum a dorit si a lipit aripioara si codita.
Pesti obtinuti prin stropire: se lipesc forme de pestisori mici pe o coala alba, apoi copilul cu o periuta de dinti stropeste intreaga coala. Dupa uscare se desprind pestisorii iar urmele ramase apar foarte frumos dintre stropi.
Pesti pictati dupa contur
Rama foto cu pesti: pe o rama foto creata de mine din carton copilul a lipit pestisori si flori din hartie gumata autocolanta. Am ales si o poza sugestiva, de la mare. Creatia este in exclusivitate a lui Dante, a lipit asa cum a dorit el.
Pesti obtinuti prin tehnica imprimarii: pe o coala alba indoita doua se aplica culoare cu creionul cerat. Dupa indoire se zgarie forma dorita cu ajutorul unui pix gol sau orice poate zgaria dar nu rupe. Culoarea se imprima pe fata alba. Se decupeaza formele obtinute si se lipesc pe o alta foaie.
Participant nr. 4 - 7 peşti
Nistor Mihai, 3 ani, Piatra Neamţ
Peştisor colorat cu cretă pe asfalt

Pestisor din piese mici prinse pe tablita

Pestisor pictat, prin tehnica punctelor si al liniilor

Pestisori pictati, prin tehnica indoirii foii in 2 , desenat pe o jumatate de parte, dupa care se pliaza, obtinandu-se forme simetrice

Pestisorii "turisti" in apa . Contur dat , colorat si desenat ochisori si gurita de cel mic .

Pestisor pe tablita magnetica . Tablita magnetica permite stergerea foarte rapida in caz de mici greseli, fara a se observa !
Pestisor din lego. Pe placul oricarui copil , pentru ca are si roti !

Participant nr. 3 - 3 peşti
Moraru Octavian
4 ani, Drajna Prahova
Peştişor galben - confecţie
Peşti - desen cu carioca în contur dat
Peştişor multicolor - desen cu carioca în contur dat

Participant nr. 2
Rareş Matei Blănaru, 2,8 ani, Brăila - 10 peşti

Tablou cu pestisor:
Materiale necesare: o coala alba imprimata cu portative si note muzicale. hartii divers colorate, perforator deco - floare si lipici.
Cum am procedat: Pe o imagine imprimata cu portative si note muzicale, Matei a lipit flori obtinute prin perforarea cu perforatoul deco floare a hartiilor divers colorate, respectand un contur trasat de mine cu carioca neagra reprezentand un pestisor. Astfel a rezultat un mic tablou care imbina portative, flori si pesti intr-o singura compozitie jucausa.


Semn de carte din carton verde, accesorizat cu frunzulite obtinute prin perforarea cu perforatorul deco. Frunzele sunt asezate in forma de peste, dupa un contur dat in aceasta forma cu un stilou cu glitter. Matei a adaugat si cateva flori obtinute tot prin perforare.
Materiale necesare: carton, perforator deco - frunze si flori, adeziv (aracet), glitter.
Cum am procedat: am decupat un dreptunghi de marimea unui semn de carte, am trasat forma unui peste cu glitter, iar Matei a ornat pestisorul cu frunzele obtinute prin perforare. A dorit de asemenea sa aseze pe semnul de carte si cateva flori obtinute tot prin perforare. 


Materiale necesare: cartoane in doua culori, adeziv (aracet), creion si foarfeca.
Cum am procedat: Am taiat doua dreptunghiuri din hartie albastra si roz. Am trasat o linie ondulata pe cel albastru si am desenat peste aceasta linie conturul unui peste. Am taiat de-a lungul liniei, apoi am decupat partea din fata a pestelui. Matei a lipit partea superioara a hartiei albastre peste hartia roz. Dupa ce am decupat si partea din spate a pestelui, Matei a lipit-o peste hartia roz, completand astfel conturul pestelui. Matei a lipit si un ochi pestelui. Pentru ca formele din hartie presupune taierea dupa un anumit contur, am preferat ca eu sa decupez, iar Matei sa alcatuiasca forma dorita - in cazul nostru Pestele - lipind formele componente ca intr-un colaj.

O sirena facuta cu mănuța prichindelului - pictura cu degetelele
Materiale necesare: hartie de desen, vopsea pentru pictura cu degetele, un penson. 
Cum am procedat: Cu  palma inmuiata in vopsea rosie pentru pictura cu degetele, Matei a amprentat coala de hartie de trei ori dand forma parului sirenei. Cu degetelul aratator a colorat apoi un cerc pentru fata sirenei pe care l-a punctat cu culori diferite pentru ochii si gurita acesteia. Pentru corpul sirenei Matei a amprentat hartia cu degetele mainii lipite, inmuiate in vopsea albastra. A adaugat inca doua asemenea amprente pentru coada sirenei. Cu aceeasi culoare folosita pentu chipul sirenei, Matei a trasat cu degetelul doua manute delicate.

Peisaj subacvatic cu sirene -
Materiale necesare: carton colorat, glitter pulbere in doua culori, aracet, vopsea pentru pictura cu degetele.
Cum am procedat: Am desenat cozile si sutienele a doua sirene pe un carton albastru. Matei le-a acoperit cu adeziv (aracet) si a presarat deasupra glitter verde sub forma de pulbere. Dupa uscare am indepartat restul de glitter. La fel am procedat si pentru alge pe care Matei a preferat sa le acopere cu glitter pulbere argintie. Pe o farfurie Matei a adaugat vopsea rosie. Am taiat o bucata mica de carton gros, iar Matei a inmuiat o margine in aceasta vopsea. Pentru a face corpul sirenei, Matei  a trecut marginea inmuiata in vopsea peste cartonul albastru. Tot cu ajutorul cartonului inmuiat in vopsea rosie a trasat si manutele sirenelor. Cu ajutorul degetelului inmuiat in vopsea galbena a pictat parul sirenelor.  Astfel a prins contur un peisaj subacvatic cu sirene in culorile preferate ale lui Matei: albastru, verde, rosu, galben si un pic de argintiu.
Pentru acest colaj am folosit fasii pictate (de catre Matei cu ajutorul unui burete) in diferite nunate de tempera albastra pe care le-am decupat in forma de valuri si lipit (dupa uscare) suprapuse formand apa oceanului. Animalele marine si pestii sunt decupati dupa sablon. Pentru confectionarea acestora Matei a pictat in culori diferite de acuarela trei hartii de desen, cu ajutorul unui servetel mototolit. Dupa uscare am lipit animalele marine si pestii pe fasiile de tempera albastre.

Felicitarea quilling "Acvariul" este confectionata dupa modelul 2 in 1 - Rama foto si felicitare, doar ca de aceasta data in locul fotografiei Matei a dorit sa aseze mici vietuitoare marine quilling; s-a descurcat de minune sa ruleze hartia, dar cum inca nu reuseste sa indeparteze hartia rulata de pe acul de quilling, din stradania lui au rezultat minunate plante subacvatice, iar caracatita, steaua de mare si pestii, creati de mine, i-a lipit cu indemanare si bucurie in micul lui acvariu de hartie. Am decorat apoi rama felicitarii cu paiete carmin stralucitoare, pe care Matei le-a asezat cu migala pe punctele de adeziv apasate aproape simetric de catre mine.
    Materialele care ne-au fost necesare: un carton A4 colorat, adeziv, foarfece, ac si hartie quilling, paiete.
    Cum am procedat? cartonul A4 l-am pliat pe lungime in jumatate, iar apoi inca o data am efectuat aceasta operatiune de pliere, de data asta pe latime, obtinand patru mici dreptunghiuri. Pe fața care va tine loc de primă coperta a felicitarii am desenat un dreptunghi si l-am decupat, devenind astfel ecranul acvariului nostru. Am lipit laturile ce formau copertile intre ele, doua cate doua, obtinand o feliciare cu doua coperti trainice si am purces la decorarea primei coperti dupa bunul plac al lui Matei.

Peisaj acvatic prin tragere si zgariere. (Tabloul pictat in pasta/vopsea pentru pictura cu degetelele. Acesta este realizat prin pictarea unor hartii de desen in culorile: galben, rosu, albastru si verde. Pentru fiecare in parte, cat timp vopseaua este inca uda se traseaza  cu ajutorul unui pieptene confectionat din carton gros (noi am folosit capacul unei cutii de pantofi caruia i-am facut zimti pe o margine cu ajutorul unei foarfece) ori cu ajutorul unei furculite, realizand linii si valuri. Matei insa a zgariat dezodonat, dupa bunul plac, dand forme interesante zgarieturilor lui. Dupa uscarea fiecarei planse pictate si zgariate, am decupat nisipul, apa oceanului, algele si pestii. Le-am alaturat pe toate si le-am lipit pe un paspartu auriu care da o nota interesanta tabloului nostru cu peisaj acvatic.)
Pentru acvariul cu pesti si animale marine din plastilina Matei a pictat interiorul unei cutii de pantofi in albastru (tempera) cu ajutorul unui burete. A presarat apoi glitter-stelute verzi si albastre si cateva bucatele de hartie creponata purpurie simbolizand plante subacvatice. A modelat apoi animalele marine si pestii din plastilina in diferite culori, asezandu-le apoi in micul lui Acvariu.
Matei a stropit cu ajutorul periutei de dinti peste sablonul cu pesti si animale marine. La indepartarea sablonului a rezultat un frumos tablou in acuarela realizat prin tehnica improscarii culorii.
Participant nr. 1
Anastasia Elena, 2,5 anişori, Râmnicu Vâlcea
Peşte decupat din hârtie, fetiţa a aplicat solzi de peşte 
Desen după contur

Grupa de vârstă 5  - 10 ani
Participant nr. 7
Claudia V.
Craiova - 9 ani
Acvariul - pictură într-o singură culoare


Participant nr. 6
Vladut Hritcu
Craiova - 9 ani
Acvariul - pictură într-o singură culoare

Participant nr. 5
Andreea H.
Craiova - 9 ani
Acvariul - pictură într-o singură culoare


Participant nr. 4

Sonia Velicu-Dordea 6 ani
Bucureşti Participant nr. 3 
Horga Daria - 8 ani - 2 peşti
Bucuresti, Scoala Centrala
Peştisorul gras - colaj cu hârtie mototolită

Nemo - desen liber în culori


Participant nr. 2  - 16 pesti
Andrei Hutanu, 5 ani Iasi
Pestisor portocaliu - dactilopictura
Peşte verzui - tehnică mixtă: colaj cu frunze de salcâm şi scoici, pictura cu acuarela, ştampilare

Peste in doua culori - pictura cu acrilic

Peste - colaj realizat cu forme geometrice autoadezive crayola
Desen cu carioca
Tablou cu pesti - realizat cu set Amos cu plastilina spuma

Pesti rosii - pictura in oglinda
Acvariu - desen cu creta colorata pe asfalt

Peşte roşu - desen în contur dat

Peşte - modelaj
Mozaic cu peşte

Tablou 3D cu peşti - pictură cu acrilic
Peştişori - desen cu gliter

Colaj cu hârtie alba pe carton albastru
Peşte multicolor - desen în culori
Peste in ocean - pictura cu acrilic pe suport polistiren

Participant nr. 1 - 8 peşti
Horeanu Ioana, Şcoala Vasile Conta Iaşi, 8 ani

4 comentarii:

 1. multumim de premii! felicitari tuturor!

  RăspundețiȘtergere
 2. Multumim Mihaela si pentru acest frumos concurs, multumim si sponsorilor pentru generozitate. Dar mai ales ne simtim castigatori pentru ca a fost o noua ocazie de a crea, de a invata lucruri noi alaturi de copiii nostri si pentru ca am avut zile pline de joaca creativa, preferata noastra. Felicitari tuturor copiilor harnicuti care au participat precum si mamicilor si indrumatorilor care au fost alaturi de ei.

  RăspundețiȘtergere
 3. Ne bucuram sa ne aflam printre premiantii acestui concurs! Tema a fost minunata si Mateiul meu a lucrat cu mare drag! Suntem fericiti ca am participat alaturi de copii talentati si dornici de a creea. Multumim pentru oportunitate, pentru atmosfera frumoasa, pentru ideile care ne-au inspirat sa lucram cu micutii nostri. Mateiul meu inca mai realizeaza pesti si mi-a marturisit cu tristete ca la gradinita lui nu a facut pesti, astfel ca realizez cat de mult inseamna lucrul acasa cu el si cat de mult ii imbogateste experienta! Succes in continuare, draga Mihaela si asteptam invitatia urmatorului concurs!

  RăspundețiȘtergere
 4. Buna Mihaela!
  Astazi am ridicat de la oficiul postal coletul cu premiile! Matei si Dante au intrat in posesia lor si sunt tare fericiti! iti multumim din suflet pentru premii si totodata felicitam sustinatorii/sponsorii concursului! Mult succes si in continuare!

  RăspundețiȘtergere